Revalidatie

Geen symptoombestrijding maar focus op de oorzaak van het probleem voor langdurig resultaat

De meeste mensen die met hun paard bij mij komen hebben al een heel traject afgelegd, van dierenartsen, klinieken, osteopathie, verschillende instructeurs en toch blijft de blessure aanwezig of keert deze regelmatig terug. In veel gevallen wordt er niet goed genoeg onderzocht waardoor de blessure nou eigenlijk is ontstaan, neem bijvoorbeeld een peesblessure.


Vaak wordt gezegd dat het paard iets geks heeft gedaan in het land of de paddock, echter is het vaak zo dat de blessure al een tijdje aanwezig was en dat het paard daarvoor heeft gecompenseerd, waardoor het eerder niet opviel. De blessure komt dan 'opeens' tot uiting door een misstap in de paddock of wei. Paarden zijn meesters in compenseren en het is dan ook belangrijk om te kijken hoe jouw paard op dit moment compenseert voor de blessure die hij heeft, zodat jouw paard zo goed mogelijk kan herstellen en blessures in de toekomst zoveel mogelijk kunnen worden voorkomen.

Ik kan jouw paard helpen met:

Onverklaarbare kreupelheden

Dit is het geval wanneer de dierenarts geen specifieke blessure(s) kan vinden die de kreupelheid veroorzaakt. Meestal wordt rust geadviseerd om te kijken of het na verloop van tijd beter wordt, helaas gebeurt dat vaak niet, of alleen voor een korte periode. Ons team kan u helpen bij het identificeren van de werkelijke oorzaak van de kreupelheid voor langdurige resultaten.

peesblessures

Gewoonlijk zijn deze blessures secundaire blessures, dus we moeten de onderliggende oorzaak vinden om herhaalde peesblessures te voorkomen. De meest voorkomende blessures zijn:

  • Blessure aan de tussenpees
  • Blessure aan de diepe buigpees 
  • Blessure aan de oppervlakkige buigpees
  • Blessure aan het checkligament

Rug blessures

Schade aan de zachte weefsels is de meest voorkomende oorzaak van rugpijn bij paarden, veel paarden ervaren rugpijn in het gebied vlak achter het zadel(het lumbale deel).
  • Kissing spines
  • Blessure aan de rugband

Blessures in de hals

  • Synovitis (ontsteking aan de binnenkant van het gewrichtskapsel)
  • Artrose in de hals
  • Bursitis (slijmbeursontsteking)
  • Blessure aan de nekband

Bekken en SI Problemen

  • Scheefheden in het bekkengebied
  • Verminderde mobiliteit van het bekken
  • Artrose SI gewrichten
  • Hunters bump

Vage klachten

  • Niet voldoende spieropbouw zoals verwacht
  • Licht verhoogde spierenzymen
  • Paard is niet helemaal fit
  • Stijfheid bij het opstarten
  • Paard loopt niet helemaal fijn/soepel
  • Verminderd uithoudingsvermogen/ verminderde prestaties

Revalidatietraject op maat

Om jouw paard optimaal te kunnen revalideren, bieden wij alleen de mogelijkheid aan om je paard naar ons toe te brengen. Hierdoor kunnen wij jouw paard de volledige tijd en aandacht geven die jouw paard nodig heeft. 


Alle paarden worden 5 dagen in de week getraind. Tijdens de revalidatie trainen wij het paard tot waar het fysiek en mentaal toe in staat is en gebruiken we verschillende behandeltechnieken, afhankelijk van het behandeltraject van jouw paard. Zo bieden wij naast de reguliere revalidatie ook Myofasciaal Release Therapie, Nano CellCare Therapie, Schockwave Therapie, PEMF Therapie en Lasertherapie aan. 


Bij ons staan de paarden altijd de hele dag buiten en 's nachts op stal (24/7 buiten ook mogelijk), krijgen onbeperkt onverpakt hooi en Florian Horsefood balancer/brok afgestemd op de behoefte van jouw paard. De stal/paddock wordt dagelijks gemest.


Zodra je jouw paard komt brengen, starten we met een consult in samenwerking met (revalidatie)dierenarts Karin Leibbrandt. In dit consult nemen wij uitgebreid de tijd om alle aspecten van het paard en het management eromheen te beoordelen om tot de oorzaak(en) van het probleem te komen. Vervolgens maken wij een passend revalidatieplan voor jouw paard en kunnen wij gelijk aan de slag om jouw paard optimaal te revalideren. Jij wordt op de hoogte gehouden van de progressie en ben je uiteraard van harte welkom om langs te komen!

Door deze heldin leeft mijn paard nog!


Mijn paard had sinds zomer 2022 diverse klachten. Van pijn tot coördinatie problemen. Bij twee verschillende dierenartsen geweest die beide hebben gezegd, als je vraagt om hem in te laten slapen zeg ik geen nee.

Nu zijn we 5 maanden verder en rijden we sinds een kleine 2 maanden ook weer zelf. Alsof het nooit anders is geweest. Hij loopt beter dan ooit te voren. Door hem op de juiste manier te rijden weet hij zijn, nogal grote, lichaam goed te gebruiken en zijn er weinig issues meer. Natuurlijk is er nog genoeg te verbeteren en te trainen, we blijven dus aangehaakt bij en met Debbie :)

Daphne

de progressie tijdens het revalidatietrject

Wat voor mij en vooral voor mijn paard het verschil heeft gemaakt is dat Debbie de juiste technische kennis heeft om een paard te trainen in en na een intensieve revalidatie periode, maar dat zij hem ook mentaal kon ondersteunen in dit proces. Mijn paard is nu zowel fysiek als mentaal veel sterker en is daardoor een veel blijer en stabieler paard geworden.

Hij is zelfs weer rijdbaar wat ik niet meer voor mogelijk had gehouden!

Lydia

MAAK VANDAAG HET VERSCHIL VOOR JOUW PAARD