gedragsproblemen

HET MAakt NIET UIT WELKE PROBLEMEN JE ERVAART ONDER HET ZADEL, HOE EXTREEM OOK, IK help jouw PAARD weer plezier te krijgen in de training.

Het kan zijn dat je te maken krijgt met ongewenst gedrag bij je paard, dit komt vaak door miscommunicatie, pijn, fysiek ongemak of incorrecte training. Een aantal veel voorkomende problemen zijn staakgedrag, bokken, steigeren, vluchtgedrag en moeilijk kunnen opstappen. Soms kunnen deze problemen zo groot worden, waardoor niet alleen het welzijn van het paard wordt beïnvloed, maar ook de veiligheid van zowel het paard zelf als de mensen om hen heen. Het is belangrijk om de oorzaak te achterhalen van deze problemen en fysieke problemen uit te sluiten.

Regelmatig komen mensen met hun paard bij mij en vertellen ze dat zij eigenlijk niet meer op hun eigen paard durven te rijden, wat ontzettend verdrietig is, want als je een paard koopt heb je natuurlijk een droom om met je paard allerlei leuke dingen te ondernemen. Maar het geeft je ook een kans om verder te leren, leren wat er mogelijk mis ging in de training, of je paard je misschien wil vertellen dat hij pijn of ongemak ervaart met rijden of wat hij je dan ook probeert duidelijk te maken. Want paarden doen het niet zomaar of omdat ze je aan het uitproberen zijn, er zit altijd meer achter en het geeft je de mogelijkheid om jouw paard en andere paarden nog beter te begrijpen. 

Een aantal voorbeelden waarmee ik jou en je paard kan helpen

Debbie is ondertussen geen student meer, maar een fantastische collega waarmee ik graag samenwerk. Door de jaren heen heb ik veel paarden met lastige problematiek zowel mentaal als fysiek door haar succesvol gerevalideerd zien worden. Naast heel veel talent beschikt Debbie dus ook over heel veel ervaring en blijft zij altijd zoeken naar extra mogelijkheden om paarden te helpen bij hun proces. 
Karin Leibbrandt

HET REVALIDATIEPROCES IS NIET ALTIJD MAKKELIJK EN KAN GEPAARD GAAN MET NEGATIEVE ASSOCIATIES wat zich uit in gedragsproblemen

Deze 2 paarden zijn hypermobiel en hebben verschillende fysieke problemen wat zich heeft geuit in gedragsproblemen, maar inmiddels hebben ze weer vertrouwen in de ruiter en hun eigen lijf. Nu gaan we nog een stap verder in het revalidatieproces.

Het traject omvat:

  • Dagelijkse verzorging van jouw paard.
  • Paarden staan overdag in de paddock met ruwvoer en water.
  • Paarden staan in principe op stro en krijgen ruim voldoende ruwvoer.
  • Training afgestemd op de specifieke behoefte van jouw paard.
  • Fysiotherapie/Osteopathie/Myofasciaal Release Therapie.
  • Behandeling met gebruik van PEMF (Pulsed Electric Magnetic Field), shockwave of laser.
  • Advies zadel en hoofdstel.

Maak gedragsproblemen verleden tijd